Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-25

FACEBOOK: RESULTAT 3:22 USD/AKTIE 3 KV (EST 3:17) (NY)

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det sociala nätverket Facebook redovisar ett resultat per aktie på 3:22 dollar för det tredje kvartalet 2021.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 3:17 dollar per aktie, enligt snittprognosen hos S&P Global Market Intelligence.

Omsättningen var 29 miljarder dollar. Väntat var en omsättning på 29,5 miljarder dollar, enligt S&P Global Market Intelligence.

Antalet dagliga aktiva användare var i snitt 1,9 miljarder för september, vilket motsvarar en ökning om 6 procent jämfört med samma period i fjol. Antalet månatliga aktiva användare var 2,9 miljarder från och med den sista september, vilket också motsvarar en ökning om 6 procent under föregående års september.

Facebook avser även starta ett aktieåterköpsprogram för 50 miljarder dollar.

För det fjärde kvartalet väntar Facebook sig en omsättning på mellan 31,5-34,0 miljarder. Prognosen reflekterar den "signifikanta osäkerhet" som bolaget har i form av Apples ändrade integritetsregler, makroekonomiska faktorer samt covid-19-relaterade faktorer. Vidare spår bolaget att intäkter exklusive annonser kommer att minska jämfört med föregående års fjärde kvartal.

Analytiker väntade sig en omsättning på 34,8 miljarder i det fjärde kvartalet, enligt S&P Global Market Intelligence.

Aktien steg 1,9 procent i efterhandeln.
Författare Direkt-SE