Du är här

2018-06-19

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Ny vecka och nya intressanta aktietips från det omtyckta analyshuset Söderberg & Partners. 

Fem olika aktier i fem högaktuella branscher finns att ta del av i listan nedan. 

Millicom fortsätter sin strategi av att skala ner i Afrika och fokusera på tillväxt inom kabelverksamheten i Latinamerika vilket ger bolaget en lägre risk. Tjänsteintäktstillväxten har studsat tillbaka till att ha blivit positiv och mycket tyder på att bolaget går in i en period av mer ihållande tillväxt, menar Söderberg & Partners. Tillsammans med ett tydligt fokus på kostnadseffektivitet ses Millicom som en intressant investering. 

NCC har drabbats av avsättningar för olönsamma projekt som har lett till vinstvarningar och ett minskat förtroende. Men med en ny ledning på plats, ett stort fokus på kostnadsbesparingar och en stark finansiell ställning ser analyshuset uppsida i aktien. Lägg till en hög direktavkastning och en attraktiv värdering och läget blir ytterst intressant.

Nibe har långsiktigt goda förutsättningar. Bolaget leverar en fin organisk tillväxt till stor del drivet av den låga penetrationsgraden av värmepumpar utanför Sverige. Samtidigt ser möjligeterna goda ut för att addera ytterligare förvärv. 

Securitas har en bra organisk tillväxt och förutsättningarna för att det ska fortsätta i den riktningen ser positiva ut. Med en stark balansräkning sitter bolaget i en god position för potentiella förvärv som kan bidra positivt till vinsttillväxten. Söderberg & Partners gillar bolagets defensiva kvaliter och den ändrade affärsmodellen mot fler teknikbaserade tjänster.. 

ABB har en sencyklisk verksamhet som bör gynnas i rådande marknadsklimat. Aktien har fallit ner till mer attraktiva nivåer och trots utomståendes kritik mot ledningen ser analyshuset uppsida i ABB.

Författare Jonatan Andersson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.