Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-27

FIREFLY: OMSÄTTNINGEN STEG TILL 63,0 MLN KR 1 KV (59,7)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Firefly, som är verksamt inom brandskyddslösningar, redovisar en omsättning på 63,0 miljoner kronor i det första kvartalet (59,7). Rörelseresultatet blev 3,8 miljoner (3,8).

Det framgår av delårsrapporten.

Bolagets orderingång steg med 14 procent under kvartalet till 80,3 miljoner och orderstocken ökade med 39 procent till 65,7 miljoner.

"Under årets första kvartal uppvisade Firefly en stark tillväxt i orderingången trots att Covid-19 pandemin fortsatt påverkar delar av verksamheten negativt. Lönsamheten var tillfredställande, framför allt mot bakgrund av att vi inte hunnit leverera och fakturera alla de order som inkommit samt att bolaget planenligt investerar i att bygga ut organisationen för en fortsatt framtida tillväxt", skriver vd Lennart Jansson.

Enligt Firefly har försäljningsarbetet utvecklats väl inom ramen för de begränsningar som pandemin medför och antalet offertförfrågningar ökar kontinuerligt.

"När förfrågningar sedan ska omvandlas till order är det dock tydligt att inköpsbeslut tar längre tid än normalt och att större projekt skjuts upp då de oftast försvåras av olika typer av restriktioner", skriver vd:n.

Försäljningen av mindre och medelstora projekt har dock inte påverkats på samma sätt då dessa oftast kan levereras direkt till kunden och installation och driftsättning är enklare, uppger bolaget.
Författare Direkt-SE