Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-22

FlexQube fortsätter sitt partnerskap med Ericsson för att utforska potentialen med att använda 4G och 5G i självkörande logistikrobotar.

eQart kommer vara uppkopplad till ett privat mobilnätverk skapat av Ericsson's "Industry Connect"-tjänst. eQart kommer att fungera som en demoenhet för att visa upp funktionaliteten och möjligheterna med tjänsten "Industry Connect". Syftet är att visa upp hur tjänsten "Industry Connect"  kan stödja Industri 4.0-enheter, likt eQart, att kommunicera lokalt på plats.

"Ericsson Industry Connect" är ett privat mobilt nätverk skapat för industriella miljöer som är säkert, har stabil täckning, hög enhetstäthet och förutsägbar latens. Genom denna anslutningslösning kan FlexQube leverera en lösning för privata mobila nätverk uppkopplat med 4G/LTE med en tydlig väg till 5G.

FlexQube är starkt engagerade inom Industri 4.0 och framtidens logistikautomation. eQart är utrustad med 4G-uppkoppling som standard och kommer med ett globalt Telenor IoT SIM-kort för en stabil och flexibel datauppkoppling för FlexQubes kunder globalt. 4G-anslutningen används för att samla in data till molnet, skicka uppdrag till eQart och skicka mjukvaruuppdateringar OTA (Over the air). Kommande generationer av eQart kommer vara uppkopplade med 5G-anslutning, vilket möjliggör en rad möjligheter att skapa ännu mer värde för kunderna. 5G-anslutning kommer möjliggöra fjärrstyrning av eQart genom att skicka realtidkommandon och videoströmmar med minimal latens, vilket gör det möjligt att erbjuda fabrikstransporter som en tjänst.

FlexQube `s CTO Per Augustsson kommenterar, "Vi har haft ett samarbete med Ericsson sedan MWC 2019 i Los Angeles där Ericsson visade upp eQart i deras monter. Jag är glad att Ericsson är intresserad av att använda vår eQart internt för deras "smarta factory"-utställning. Jag hoppas att vi kan fortsätta att stärka vårt samarbete under 2020. Framöver kommer 5G-anslutning spela en avgörande roll för nästa generation av eQart-produkter. En partner som Ericsson med ledande kunskap och teknologi inom detta område är avgörande för att lyckas.

eQart är FlexQubes första produkterbjudande inom automationsområdet och är baserad på det patenterade FlexQube-konceptet där det adderas smarta byggblock för att skapa en självkörande FlexQubevagn.

Besök FlexQubes hemsida för mer information https://www.flexqube.com/eqart

 

Om FlexQube 

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla materialhanteringsvagnar. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika. Den 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige. 

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvars-, flyg-, vitvaru- och entreprenadmaskinsindustrin bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Mann+Hummel.

 
För mer information, kontakta VD Anders Fogelberg 

anders.fogelberg@flexqube.com 

+46 702 86 06 74 

Aktien (FLEXQ) handlas på Nasdaq First North. FNCA Sweden AB, telefon +46 8-528 00 399, är Bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.flexqube.com

Författare FlexQube

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.