Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-15

Footway Group AB: Caliroots lanseras på 24 marknader

Footway har lanserat streetwear- och sneakersbutiken Caliroots på sin nya e-handelsplattform. Caliroots finns nu tillgängligt på 24 europeiska marknader, och är den sjunde nischade onlinebutiken som är live på plattformen.

Caliroots förvärvades i november 2020 med målet att vidareutveckla dess starka varumärke inom streetwear och sneakers på Footways skalbara och automatiserade e-handelsplattform. Caliroots grundare Andreas Koschnike har anställts som Brand Director och säkerställer att varumärkets unika känsla lever kvar i innehåll och utseende.
"Det känns väldigt kul att Caliroots nu är live på Footways plattform. De tidigare Caliroots-kunderna kommer att känna igen sig, samtidigt som vi kan välkomna många nya kunder när vi i ett slag gått från 7 till 24 lokaliserade butiker i Europa. Genom plattformen möts kunderna av snabbare laddningstider och ett mobile first-tänk. Via den gemensamma infrastrukturen kan vi också erbjuda snabba leveranser och många betal- och leveransalternativ, vilket jag tror Caliroots-kunderna kommer uppskatta", säger Andreas Koschnike, Brand Director för Caliroots.
Footways nya e-handelsplattform omfattar i dagsläget butikerna Footway.com, Sportamore.com, Brandosa.com (tidigare Brandos), Heppo.com, RunForest.com, Thesolestory.com och Caliroots.com, som alla erbjuder unika skyltfönster och produkter. Samtliga butiker finns tillgängliga på 24 marknader och delar en gemensam global infrastruktur omfattande bland annat logistik, kund- och leverantörssupport.
 

För ytterligare information:

Andreas Koschnike, Brand Director
Email: andreas.koschnike@footway.com
Mobil: 070-886 06 35

Susanne Cederström, IR
Email: ir@footway.com
Mobil: 073-526 60 98

Författare Cision