Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

Footway Group AB: Footway förvärvar Solestory

[image]Solestory har en unik kompetens inom basket och sportmode som stärker koncernens erbjudande inom specialiserade idrottssegment. Solestorys grundare Pontus Frivold kommer vara fortsatt engagerad i verksamheten och vidareutveckla varumärkets visualitet och känsla. Vi ser stora möjligheter att tillsammans bygga vidare på Solestorys framgångsrika koncept och därigenom växa verksamheten framåt
"Jag ser stora möjligheter att tillsammans med Pontus Frivold vidareutveckla Solestorys koncept med bland annat en internationell expansion", säger Daniel Mühlbach, VD för Footway.
"Sedan starten av Solestory har vi haft ett tydligt fokus på att bygga ett starkt varumärke drivet av vår passion för sneakers och basket. Att nu bli en del av Footway känns som ett spännande nästa steg i resan, där vi med hjälp av Footway kan bli ännu bättre på att möta kundernas behov och ytterligare stärka relationen till våra leverantörer", säger Pontus Frivold, grundare av Solestory.
Förvärvet sker genom ett inkråmsavtal där Footway tar över varumärken och domäner omgående. Lager och andra tillgångar tas över senast vid årsskiftet 2020/21. Förvärvet av tillgångarna finansieras med egen kassa.
Footway har utvecklat en i hög grad datadriven plattform där konsumenter kan hitta och dela information med varandra och där leverantörer använder informationen för att skapa högkvalitativa produkter baserade på konsumenternas önskemål, värderingar och kunskap. För närvarande finns tre varumärken på plattformen, Footway, Sportamore och Brandos. I takt med att koncernen växer med nya varumärken, bland annat genom förvärvet av Solestory, ökar förutsättningarna att skapa mervärde för såväl konsumenter som leverantörer.
 

Författare Footway Group AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.