Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

FÖRSÄKRING: STOREBRAND FÖRVÄRVAR PORTFÖLJ AV INSR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storebrand förvärvar vissa försäkringsportföljer från Insr som Öresund äger 25 procent i.

Storebrand tar i affären, enligt pressmeddelanden från de bägge bolagen på fredagsmorgonen, över alla rättigheter och åtagande att förnya försäkringarna inom de köpa portföljerna.

Överföringen av kunder från Insr till Storebrand kommer att ske successivt och väntads starta före utgången av året. Storebrand kommer att betala Insr 20-30 procent av förnyade premier, och har garanterat en minimumbetalning om 70 miljoner norska kronor att betalas ut senast sex månader efter utgången av förnyelseperioden.

"Avtalet med Storebrand är ett resultat av den strategiska översyn som vi aviserade den 29 juni 2020, då Insr också meddelade att den norska finansinspektionen NFSA överväger att dra in Insrs tillstånd", skriver Insr i sitt pressmeddelande.

Vad gäller ovan nämnda process med NFSA kommer Insr att presentera en plan för en komplett överföring av försäkringsverksamheten utan att lösa upp bolaget. Det bör noteras att det inte finns några garantier vad gäller utfallet av NFSA-processen, vilket innebär att risken att förlora licensen kvarstår, heter det.

Storebrand har förnärvarande 3,9 procent av retaildelen av den norska skadeförsäkringsmarknaden medan Insr har 2,2 procent.

Affären är villkorad godkännande från Insr:s aktieägare, NFSA samt norska konkurrensverket.

"Affären innebär en sådan stor förändring för bolagets verksamhet att styrelsen har beslutat att transaktionen är villkorad att två tredjedelar godkänner den vid en extrastämma som kommer att hållas i slutet av septembet", skriver Insr.

Insr för samtal med andra parter om att eventuellt sälja den verksamhet som finns kvar om affären med Storebrand genomförs.

"Efter en avyttring av all försäkringsrisk är styrelsens fokus på att bevara bolaget och återföra alla återstående medel till aktieägare", skriver Insr.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.