Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-07

Första patienten i behandling i RhoVacs kliniska fas IIb-studie i Storbritannien

RhoVac AB ("RhoVac") meddelar härmed, den 7 januari 2021, att den första patienten i Storbritannien har påbörjat sin behandling i bolagets kliniska fas IIb-studie i prostatacancer, en studie som har beteckningen RhoVac-002 ("BRaVac").

Den första patienten i Storbritannien har nu påbörjat sin behandling i studien, som benämns BRaVac. Denna kliniska fas IIb-studie är en randomiserad, placebokontrollerad och dubbelblindad studie, med det primära studiemålet att utvärdera om behandling med läkemedelskandidaten RV001 kan förhindra eller begränsa utvecklingen av avancerad prostatacancer efter kurativt syftande behandling. Den kliniska fas IIb-studien är en internationell, multicenter-studie, som ska rekrytera över 175 patienter i sex europeiska länder (Danmark, Finland, Sverige, Belgien, Tyskland och Storbritannien) samt i USA.

VD Anders Månsson kommenterar: "Vi är mycket glada över det faktum att vi, trots pandemin, nu har lyckats få igång alla länderna i studien".

Denna information är sådan som RhoVac är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-01-07 15:00 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Månsson - VD, RhoVac AB

Telefon: +46 73-751 72 78

E-post: info@rhovac.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.