Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2014-09-09

Fortfarande god potential i Sotkamo Silver

Detta är en betald analys på uppdrag av Sotkamo Silver utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Finansiering krävs innan bolaget kan utvinna mineraler ur en silvergruva i östra Finland. Vår värdering ger en riktkurs på 9 kronor, vilket är över dagens aktiekurs.

Sotkamo Silver är ett gruvbolag, vars främsta fyndighet är en silvergruva i östra Finland. Bolagets nästa steg är att utvinna mineraler ur denna gruva, men innan dess måste bolaget säkra finansiering.

Sedan vår senaste analys har bolaget slutfört det tidigare förvärvet av mark runt gruvan. Denna mark kan därmed användas som säkerhet vid framtida lånefinansiering. Bolaget har också fått bygglov för ett antal byggnader vid gruvan, bland annat ett anrikningsverk. Det finns sedan tidigare ventilationsschakt och en produktionstunnel. Till sist har gruvans miljötillstånd vunnit laga kraft. Sammantaget är Sotkamo Silver idag närmare gruvstart än vid vårs enaste rapport.

Det krävs emellertid investeringarinnan gruvstart, och därför behövs cirka 200 miljoner kronor i ny finansiering. Vi tror att lån kommer att stå för hälften, varav cirka 50 miljoner kronor redan är säkrade, och att en nyemission kommer att finansiera resten.

Vår värdering utgår från en genomförbarhets studie av silvergruvan. Vi tar hänsyn till valutakursförändringar och hur många aktier som skulle tillkomma i en nyemission. Denna värdering ger en riktkurspå 9 kronor, vilket är över dagens aktiekurs.

Vår värdering tar ännu inte hänsyn till vad vi bedömer som en stor potential – mineraltillgångar och indikationer att dessa är mer omfattande än vad man tidigare trott – för att avspegla marknadens syn på bolaget.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.