Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-12

Fortsatt bra tillväxt väntas

Detta är en betald analys på uppdrag av utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

På torsdag den 14 december släpper Maxkompetens räkenskaper för andra kvartalet, augusti till oktober. Förbättrad lönsamhet i Skolpool bör lyfta EBITDA-marginalen. Marginaler liksom tillväxt åter i fokus.

Maxkompetens har ett brutet räkenskapsår som startar den 1 maj och avslutas den 30 april. På torsdag den 14 december redovisas bolagets räkenskaper för det andra kvartalet 2017/18 (augusti till och med oktober 2017).

Föregående kvartal visade på ett lågt rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) relativt övriga tre kvartal. Resultatet sänktes av Skolpool vars verksamhet pressades av löpande kostnader under sommarlovet. Det andra kvartalet innehåller uppskattningsvis i snitt två veckor av sommarlov vilket innebär att ”Skolpool-effekten” inte kommer få lika stor inverkan på lönsamheten. Vi prognostiserar ett EBITDA-resultat om 4,3 miljoner kronor vilket motsvarar en EBITDA-marginal om 6,9 procent. Det är en förbättring med 0,3 procentenheter men marginalen bedöms hållas tillbaka av överlappande kostnader som ännu inte rationaliserats.

Tillväxt är det andra fokusområdet. Jämförbara bolag har i snitt visat upp en tillväxt, inkluderat förvärv, om 8,7 procent för perioden juli – september. Wise Group och SJR redovisade en 17- respektive 11- procentig tillväxt. Vi tror på en tillväxt om 42,8 procent under Maxkompetens andra kvartal inkluderat förvärv.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.