Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-08-15

Fortsatt tillväxt av nya kunder

Detta är en betald analys på uppdrag av Kontigo Care utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kontigo Care säljer ett eHälso-system för alkoholberoende patienter, TripleA. Den svenska marknaden bedöms vara värd cirka 350 miljoner kronor. Till det kommer vård vid spelberoende om 50 miljoner kronor.

Kontigo Care har lanserat en eHälso-lösning vid namn TripleA, som är in-riktad på eftervård av alkoholmissbrukare. TripleA togs fram 2015 och har en övervakande samt preventiv funktion som kan underlätta arbetet för vårdgivare. Kan en reducerad återfallsrisk för de 50 000 patienter som söker vård varje år i Sverige styrkas finns pengar att hämta. Köpare av systemet är i huvudsak kommunernas socialtjänst eller företagshälsovården.

Ett mycket ambitiöst lanseringsprogram genomfördes av tidigare ägare och ledning för att ta TripleA till marknaden. Bolaget ligger långt framme efter tidigare stora investeringar och har redan ett 70-tal kunder, varav närmare 50 kommuner samt omkring 20 kunder inom företagshälsovård och behandlingshem.

Den svenska marknaden för TripleA har uppskattats till cirka 10 000 enheter, varav mellan 6 000 och 7 000 mot svenska kommuner samt övriga mot främst privata behandlingshem och företagshälsovård. Kontigo Care har goda utsikter att ganska snabbt ta 20 procent av den svenska marknaden. Totalmarknaden för TripleA uppskattas till 350 miljoner kronor och TripleG 50 miljoner kronor. Totalt blir det 400 miljoner kronor.

Kontigo Care har bruttomarginaler på cirka 85 procent. Bolaget har årliga driftskostnader på drygt 20 miljoner kronor. Att nå break-even resultat snart är därför viktigt. Vi sänker intäktsprognosen för 2018 från 25 till 20 miljoner kronor, men låter 45 miljoner kronor för 2019 ligga kvar. Vi räknar med en mindre nyemission på 5 miljoner kronor under 2018.

Vår nya riktkurs blir 4,0 kronor per aktie i vårt bas-scenario (4,2). En känslighetsanalys visar på alltifrån 0,6 till 7,5 kronor per aktie i DCF-värde givet ett pessimistiskt respektive optimistiskt scenario. Vårt råd Öka kvarstår efter Q2-rapporten givet fortsatt tilltro till snabb intäktstillväxt framöver.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.