Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-03

G5: TILLBAKA PÅ TILLVÄXTSPÅRET MED NYA EGENUTVECKLADE SPEL -SEB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter intäktsfallet 2019 då G5:s största spel, förlagstitel Hidden City, nådde sin topp är mobilspelbolaget tillbaka på tillväxtspåret med en ny generation egenutvecklade spel. De egna mer lönsamma spelen kan komma att utgöra 75 procent av G5:s portfölj om några år.

Det skriver SEB i en uppdragsanalys.

"Med stöd av detta mixskifte, där vi väntar oss att egenutvecklade spel står för 75 procent 2023, räknar vi med att lägre royaltybetalningar, förbättrad skalbarhet och marknadsföringseffektivitet ger utrymme för att höja ebitda-marginalen till 28,5 procent 2023 jämfört med 23 procent 2020", skriver SEB.

SEB:s prognos bygger på antagandet om en fortsatt hög tillväxt i G5:s portfölj med nya egenutvecklade spel och en stabil nedgång för den externa titeln Hidden City. Dessa två delar spås visa en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på +22 respektive -10 procent, vilket SEB summerar till en organisk CAGR på +12 procent.

"Med en stark intjäningstrend och kassagenerering bedömer vi att det finns utrymme för ledningen att öka utdelningen, eller göra förvärv, vilket skulle understryka uppsidan i estimaten", skriver banken.

I sin inledda uppdragsbevakning pekar SEB på att bankens kassaflödesbaserade värdering ger ett värderingdintervall för G5-aktien på 533-776 kronor med ett mittenvärde på 645 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.