Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-14

GAME CHEST: AVSIKTSAVTAL OM KÖPA BOLAG MED ÖVER 17 MLN KR I OMS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Game Chest har ingått avsiktsförklaring (LOI) om förvärv av ett svenskt bolag inom community-segmentet av e-sport och gaming-marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bolaget i fråga för att förvärvas är inne i en M&A-process med flertal köpare samtidigt som Game Chest Group ännu inte har säkerställt finansiering och har med detta LOI för avsikt att kunna ingå en due diligence-process och i samband med det även parallellt utforska finansieringsmöjligheter", heter det.

Gamingbolaget förväntas omsätta över 17 miljoner kronor under 2020 med en vinst om 4 miljoner kronor.

Förvärvet förhandlas till ett nominellt värde om 75 miljoner kronor, med en betalning som föreslås delas upp i kontanter och aktier, däribland en så kallad earn-out där säljaren erhåller betalning i form av aktier kopplat till bolagets fortsatta lönsamhet.

"Jag vill belysa att vi är i ett mycket tidigt stadie i förhandlingarna, detta LOI medför ingen säkerhet att affären kommer att genomföras utan öppnar upp för oss att kunna genomföra en ordentligt dd-process och säkerställa de finansiella möjligheterna. Med anledningen till affärens potentiella storlek och betydelse vill vi gå ut med informationen för att undvika missriktad spekulation. Vi kommer att kommunicera mer information under processens gång", skriver Game Chests vd Robin Bäcklund
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.