Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-29

Gapwaves AB: Gapwaves får 5G mm-vågs utvecklingsavtal

Gapwaves vågledarteknologi ger marknadsledande prestanda i millimtervågsprodukter. Innovationen återfinns i Gapwaves patenterade vågledarteknologi med sina utmärkta förmågor som kombinerar låga signalförluster med kostnadseffektiva tillverkningsmetoder för högvolymstillverkning. Resultatet är unika fördelar jämfört med traditionell signalöverföring och vågledardesign. Teknologin är baserad på en Artificial Magnetic Conductor som möjliggör kontaktlös propagering av elektromagnetiska vågor med avsevärt minskade överföringsförluster.

Kunden är en amerikansk tillverkare av avancerad antennteknologi för högpresterande trådlösa nätverk inom en rad olika produkter och marknader inklusive accessnät, enterprisenät och fordon. Kunden expanderar för närvarande sin produktportfölj med lösningar inom 5G, Sub-6 och millimetervågs massive MIMO beamforming lösningar.

Som del av utvecklingsavtalet kommer Gapwaves att ta fram 28 GHz 5G repeater prototyper för användning i kundens telekomlösningar. Med utbyggnaden av 5G millimetervågsnätverk förväntas behovet av repeater lösningar att öka för att kunna skapa täckning på gatunivå för hot-spots, arenor och fastigheter.

"Vi är mycket glada att arbeta tillsammans med en så innovativ tillverkare av trådlösa lösningar. Deras nuvarande produktportfölj är imponerande och dem ligger verkligen i teknologins framkant. Gapwaves vågledarbaserade antennplattform erbjuder en kostnadseffektiv lösning med låga signalförluster och hög prestanda i linje med deras krav", säger Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist.  

Denna information är sådan information som Gapwaves AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 september 2020 kl 08:55 CET.

För ytterligare information se Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com eller kontakta:

Lars-Inge Sjöqvist, VD
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Per Andersson, CFO & Investor Relations
Telefonnummer: 0709 395 327
E-post: per.andersson@gapwaves.com

Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission
Telefon: +46 (0)8 503 000 50
E-post: ca@gwkapital.se
www.gwkapital.se

Om Gapwaves AB

Gapwaves AB (publ) har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den mest innovativa leverantören av antennsystem för millimetervågor och den utvalda partnern till de som revolutionerar nästa generations trådlösa teknologi. Genom sin disruptiva teknologi ska Gapwaves hjälpa innovatörer inom Telekom och Automotive att skapa effektiva millimetervågssystem som förändrar samhället vi lever i.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Denna information är sådan som Gapwaves AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-09-29 08:55 CET.

Författare Gapwaves AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.