Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-05

GARO: SÄKRAT MATERIALTILLGÅNG 1KV, BRIST KAN PÅVERKA PRODUKTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, noterar att första kvartalet har präglats av en hög aktivitet. Omsättningstillväxten uppgick till 17 procent under kvartalet.

Vd Patrik Andersson påpekar dock i rapporten att den starka återhämtningen på marknaden har inneburit vissa utmaningar för bolaget och hänvisade till att bristande tillgång på komponenter påverkar industrin i varierande omfattning.

"Under första kvartalet har Garo lyckats säkra upp materialförsörjningen men begränsad tillgång av råmaterial och komponenter kan komma att påverka vår produktion", skriver han.

Sammantaget ser Garo positivt på de långsiktiga marknadsförutsättningarna, främst drivet av tillväxt inom laddinfrastruktur.

"Marknaden för laddinfrastruktur växer strukturellt med antalet laddbara fordon och vi ser en fortsatt stark utveckling med ytterligare utbyggnad av laddinfrastruktur på samtliga marknader. Efterfrågan inom byggrelaterade produkter i Sverige förväntas i kombination med den viktiga ROT-sektorn vara stabil. Bostadsbyggandet har mattats något ifrån toppnivåerna de senaste åren men ligger fortsatt på en hög och stabil produktionstakt", skriver Patrik Andersson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.