Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-31

GASPOROX: NETTORESULTAT -2,8 MLN KR 2 KV (-2,3)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gasporox, som säljer system till förpackningar med skyddande atmosfär, hade en omsättning på 1,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 vilket var ungefär i linje med utfallet för motsvarande period i fjol.

"Försäljningen ligger i linje med föregående år vilket är bra med tanke på att där flera order blivit uppskjutna till följd av Corona, antingen att projekt inte är möjliga ur resesynpunkt eller att kunderna är fullt upptagna med leveranser till vaccinfabriker och där vår lösning ännu inte blivit färdigintegrerad", kommenterar vd Märta Lewander Xu i delårsrapporten.

Rörelseresultatet försämrades till -2,8 miljoner kronor (-2,3). Nettoresultatet kom in på -2,8 miljoner kronor (-2,3).

Likvida medel uppgick till 16,6 miljoner kronor.

"Årets andra kvartal hade ett starkt fokus på uppbyggnaden av återförsäljarnätverket för instrumentserien samt lansering av en instrumentvariant för flexibla förpackningar, t.ex. infusionspåsar. Vi arbetar även aktivt på att bredda vår sensorförsäljning till fler maskintillverkare, enligt lagd plan, inför utgången av avtalsexklusivitet inom detta segment", skriver Märta Lewander Xu.

Under kvartalet har bolaget tagit "flera steg framåt" och adderat flera återförsäljare både i Asien, och nu även den första i USA, samt är igång med fler kunder inom läkemedelssegmentet där bolaget varit blockade av avtalsexklusivitet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.