Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

GETINGE: JUSTERAD VINST OCH ORDERINGÅNG ÖVER FÖRVÄNTAN- SAMMANF

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Getinges justerade rörelseresultat på ebita-nivå i andra kvartalet var 28 procent bättre än förhandstipsen, även orderingången var klart bättre än analytikerna hade räknat med.


Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:


Justerad vinst slog förväntan. Getinges ebita-resultat före engångsposter blev 1.218 miljoner kronor i det andra kvartalet 2020. Analytikerna hade i genomsnitt siktat på ett ebita-resultat om 949 miljoner, enligt Infronts sammanställning. Orderingången på 8.081 miljoner kronor slog förväntningarna med 8 procent.


Ingen försäljningsprognos. Omsättningen uppgick i kvartalet till 6.971 miljoner kronor, ett par procent med än väntade 6.864 miljoner. På grund av pandemin med covid-19 väljer Getinge att inte lämna någon prognos för förväntad ökning av omsättningen för 2020.


Ökad efterfrågan på respiratorer. Orderingången för affärsområdet Acute Care Therapies växte 44,3 procent organiskt i andra kvartalet till följd av efterfrågan på respiratorer och hjärt- och lungprodukter. Detta skedde som ett resultat av covid-19.


Uppskjutna operationer påverkade. För affärsområdet Acute Care Therapies övriga produkter minskade efterfrågan på grund av att icke akuta operationer skjuts upp. Mot slutet av kvartalet syntes tydliga tecken på återhämtning för dessa produktområden och nedgången i orderingången bromsades, enligt Getinge.


Minskad efterfrågan i andra affärsområden. Inom andra delar av Getinges verksamhet sjönk efterfrågan på grund av den ekonomiska avmattningen som pandemin resulterar i. För Surgical Workflows minskade orderingången med 18,1 procent organiskt. För Life Science minskade orderingången organiskt något, med 1,2 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.