Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

GETINGE: RAPPORT ÖVER FÖRVÄNTAN PÅ ALLA FRONTER, ENLIGT PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Getinges rapport för det andra kvartalet var stark och överträffade förväntningarna på alla fronter.

Det skriver Pareto i en första kommentar till rapporten.

Den organiska försäljningstillväxten på 3,6 procent drevs av positiv tillväxt inom det största området, ACT, där Pareto hade räknat med negativ organisk tillväxt på grund av tuffa jämförelsetal för andra kvartalet 2020. Även ebita-marginalen för ACT på 30,8 procent var klart högre än Pareto räknat med.

Detta tillsammans med höga volymer och förbättrad produktivitet generellt kompenserade för valutamotvind och lyfte bruttomarginalen till 55 procent och ebita-marginalen till 19 procent.

"Den samlade orderingången minskade, som förväntat, men ljuspunkten var Surgical Workflow där den organiska orderingången ökade med 18,8 procent (att jämföra med Paretos estimat på 5 procent)", skriver Pareto som anser att detta bådar gott för den förväntade återhämtningen under det andra halvåret 2021 och 2022.

Pareto räknar med att aktiens 75-procentiga uppgång under 2021 innebär att återhämtningen inom vissa delar av Getinges verksamhet är diskonterad, men tror att aktien ändå kan ta ytterligare ett skutt på den starka rapporten. Rekommendationen ändrades inför rapporten till behåll från köp med riktkursen 320 kronor.

Omkring klockan 9.50 på fredagen hade Getinge stigit 2,7 procent till 344:30 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.