Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-21

GLOBAL GAMING: ENLABS LÄGGER BUDPLIKTSBUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bettingbolaget Enlabs har nu lämnat budpliktsbud som planerat och har dessutom förvärvat ytterligare aktier i bettingbolaget Global Gaming

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 26 augusti ökade Enlabs innehavet i Global Gaming till dryga 54 procent, men har sedan dess förvärvat ännu fler aktier, till en total om 66,7 procent.

Enlabs erbjuder nu samtliga aktieägare i Global Gaming att överlåta sina aktier till Enlabs.

Erbjudandet går att utnyttja på tre sätt; antingen genom en kontantbetalning om 11 kronor per aktie, genom att få aktier i Enlabs (0,36 Enlabsaktier per Global Gamingaktie), eller en kombination motsvarande 50 procent kontant och 50 procent aktier.

Budet kommer inte att höjas, heter det.

Global Gaming stängde måndagens handel på 10:90 kronor per aktie, samtidigt som Enlabs stängde på 32:60.

Om erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att Enlabs blir ägare till mer än 90 procent av samtliga aktier och röster i Global Gaming avser Enlabs att påkalla tvångsinlösen av resterande aktier i Global Gaming. I samband med det avser Enlabs även att verka för att aktierna i Global Gaming avnoteras från First North.

Acceptfristen beräknas påbörjas den 5 oktober och avslutas den 2 november och redovisningen av utfallet väntas meddelas strax därefter.

Enlabs anser att "Global Gamings varumärken har potential för att lanseras såväl på Enlabs nuvarande huvudmarknader, Estland, Lettland och Litauen, samt på vissa geografiska marknader där varken Enlabs eller Global Gaming idag är verksamma, som Enlabs anser vara potentiella tillväxtmarknader, som Ukraina. Dessutom ser Enlabs positivt på möjligheten att genom förvärvet möjliggöra ytterligare geografisk expansion för Enlabs egna varumärken".

Kostnadsbesparingarna som resultat av förvärvet förväntas uppgå till 5 miljoner euro årligen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.