Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-08

Glycorex Transplantation AB (GTAB B): Bolagets UBP-produkt har bidragit till att rädda liv i samband med behandling av akut sjuka covid-19 patienter

Som tidigare meddelats har bolagets produkt för framställning av universell blodplasma levererats till ett antal universitetssjukhus i Europa och Indien för att användas i samband med konvalescentplasma-behandling av covid-19 patienter. Ett av dessa sjukhus är Skånes Universitetssjukhus i Lund, där UBP-produkten bidragit till lyckade behandlingar av patienter med covid-19.

"Vi är mycket glada över att kunna bidraga till behandling av covid-19 patienter och ökad överlevnad för dessa patienter. Vi ser framemot att fortsatt kunna leverera UBP-produkten såväl för detta användningsområde, men även att den implementeras som ett verktyg i det dagliga arbetet på blodcentraler framöver" säger Pontus Nobréus, VD på Glycorex Transplantation AB.

"Det har varit mycket värdefullt för oss att använda UBP-produkten i samband med konvalescentplasma-behandlingar för svårt sjuka covid-19 patienter. Vår erfarenhet är att produkten är enkel att använda och på ett snabbt och effektivt sätt bidrar till förbättrat utfall av behandlingar och därmed kan rädda liv" säger Jesper Bengtsson, Specialistläkare, Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin, Lund.
 

Denna information är sådan som Glycorex Transplantation AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 januari 2021 kl 15:45.

Kontakt

Pontus Nobréus, VD, Glycorex Transplantation AB
e-mail: pontus.nobreus@glycorex.se,telefon: 046-286 52 30

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.