Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-08

GLYCOREX: UPPGER ATT KONVALESCENTPLASMA-BEHANDLING RÄDDAT LIV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Glycorex Transplantation, som enligt tidigare besked har levererat bolagets produkt för framställning av universell blodplasma till ett antal universitetssjukhus i Europa och Indien för att användas i samband med konvalescentplasma-behandling av covid-19-patienter, uppger sig vara mycket glada över att kunna bidra till behandling av patienterna och ökad överlevnad för dem.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

"Vi ser framemot att fortsatt kunna leverera UBP-produkten såväl för detta användningsområde, men även att den implementeras som ett verktyg i det dagliga arbetet på blodcentraler framöver", säger Glycorex vd Pontus Nobréus.

Ett av dessa sjukhus är Skånes Universitetssjukhus i Lund där UBP-produkten enligt bolaget har bidragit till lyckade behandlingar av patienter med covid-19.

I Glycorex pressmeddelande citeras Jesper Bengtsson, specialistläkare i Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin.

"Det har varit mycket värdefullt för oss att använda UBP-produkten i samband med konvalescentplasma-behandlingar för svårt sjuka covid-19 patienter. Vår erfarenhet är att produkten är enkel att använda och på ett snabbt och effektivt sätt bidrar till förbättrat utfall av behandlingar och därmed kan rädda liv", säger Jesper Bengtsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.