Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-02-01

God orderingång i Q4 2017

Detta är en betald analys på uppdrag av Serneke Group utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Serneke lämnar sin bokslutskommuniké för helåret och fjärde kvartalet 2017 på onsdag 7 februari. Koncernen har offentliggjort sex större vunna byggprojekt under perioden 1 oktober - 31 december 2017 till ett sammanlagt värde av omkring 1,5 miljarder kronor. Det största av dessa är färdigställande av ett hotell vardera i Halmstad och Lund åt Magnolia Bostad.

Med ledning av tidigare samband mellan den totala orderingångssiffran jämfört med förannonserade större order under motsvarande period reviderar vi upp prognosen för den totala orderingången under fjärde kvartalet 2017 till 2 000 miljoner kronor (tidigare 1 800 miljoner kronor).

Vi räknar med en fortsatt trend med något högre marginaler i bygg- och anläggningsrörelsen, vilket ger ett resultat efter finansnetto om 122 miljoner kronor i Q4 2017. Det förbättrade resultatförklaras av att bolaget går mot större entreprenader med en genomsnittligt högre lönsamhet. Våra prognoser motsvarar en rörelsemarginal om 3,9 procent i Q4 2017 för Bygg- och Anläggning tillsammans, jämfört med 3,6 procent i Q3 2017. Förbättringstakten har varit mest markant för affärsområde Anläggning som tidigare gick med förlust.

Viktigt i övrigt blir vilka projektutvecklingsvinster som Serneke har och kommer att ta fram den närmaste tiden. Projekt Karlastaden och främst Karlatornet har en stor betydelse för värderingen av koncern

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.