Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-21

Gold Town Games: Kvartalsrapport för perioden 1 april till 30 juni 2020

VD-KOMMENTAR TILL KVARTALSRAPPORT
Under den pågående pandemin har Gold Town Games, precis som många andra, snabbt fått ställa om sin verksamhet utifrån rådande omständigheter. Ett högst annorlunda kvartal till trots, har vi hanterat det väl utifrån förutsättningarna. Gold Town Games ökar omsättningen jämfört med föregående kvartal och intäkterna för World Football Manager har dubblerats.

WORLD FOOTBALL MANAGER
I maj genomfördes lanseringen av World Football Manager på flera nya viktiga europeiska marknader. Vi kan nu, redan  i ett tidigt skede se, att det burit frukt genom en intäktsdubblering för spelet. WFM har dessutom fått ett varmt mottagande och det finns idag köpande användare i de flesta av länderna. 

Mätpunkten "retention dag ett" är nyckeln till framgång för att öka användarantalet och den är fortfarande några procentenheter lägre än önskat. Vi fortsätter därför att fokusera våra resurser på att analysera användardatan och förbättra användarupplevelsen för att stärka viljan hos fler användare att fortsätta spela World Football Manager.

WORLD HOCKEY MANAGER
Lågsäsongen för hockey och de restriktioner som införts i samhället för att förebygga smittspridning, har mattat intresse för sporten. Till följd av detta har den segmentsspecifika marknadsföringen blivit dyrare, men den vi fortsatt köper är lönsam och när intresset för sporten tilltar hoppas vi kunna utöka användarbasen. Omsättningen för WHM nådde under perioden samma nivå som föregående kvartal. 

KOMMANDE KVARTAL
Vi har nu gått in i tredje kvartalet där vi fortsatt arbetar efter vår målsättning att bolaget ska uppvisa svarta siffror. Vi har därför valt att minska teamet en aning för att anpassa oss till den fas vi är inne i just nu. Kvartalets inledningen har varit klart intressant med bland annat implementeringen av Social League i WFM och som featured på Appstore Europa. Under hösten inleder vi en gemensam produktion med Sideline Labs, där vi förvärvat en majoritetsandel i bolaget. Tillsammans ska vi producera ett nytt amerikansk fotbollsspel på vår plattform, W3XM.

Vi undersöker och utvärderar samtidigt möjligheter till partnerskap inom framförallt marknadsföring och exponeringen av produkterna för att på så sätt nå tillväxt i bolaget. 

Ta hand om er och håll distansen!

Författare Gold Town Games

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.