Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-11

GOLD TOWN GAMES: OMSÄTTNING OCH RÖRELSERESULTAT STEG 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Gold Town Games hade en nettoomsättning på 2,9 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2020, jämfört med 2,3 miljoner motsvarande period året innan.

Rörelseresultatet uppgick till 4,7 miljoner kronor (-0,9) och utgörs till största del av försäljning av licensen till bolagets plattform W3XM.

"Vår utvecklingsstrategi för W3XM är att den ska vara anpassnings- och skalbar, till den grad att tredje part ska kunna utveckla nya managerspel på den. Detta ger oss som bolag en möjlighet till diversifiering och ju bättre plattformen blir desto lättare är det att erbjuda licenser till tredje part, snabbare utveckla nya spel och ges möjlighet att förbättra våra redan lanserade produkter", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Produktionen av World Hockey Manager har under kvartalet fokuserat på att skapa mer innehåll för befintliga användare. Ett single player-läge är redo att introduceras där användaren spelar mot lag Wayne Gretzkys representerade under sin karriär. Arbetet med att öka spelets annonsintäkter har också gett resultat där användarna i hög utsträckning väljer att hämta ut spelvaluta mot att se annonser, uppger bolaget.

För World Football Manager är förstagångsanvändarens upplevelse fortsatt prioriterad. Under perioden har Social League etablerats i spelet och det förändrade användarnas beteende på så sätt att det nu spelas fler matcher och användarna spendera mer tid i spelet.

"Vi har också implementerat annonsering vilket ytterligare ökat tid i app samt börjat generera en intäkt, siffrorna på det kommer att tas upp i nästa rapport", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.