Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-12

Gold Town Games slutför förvärv av aktiemajoriteten i Sideline Labs

 Den 9 juli 2020 kommunicerade Gold Town Games försäljning av en licens till sin W3XM-plattform till SLL för 6,95 MSEK. Genom kvittningsemission i SLL om 6,95 MSEK och 2 MSEK kontant, som GTG redan öronmärkt i och med den riktade nyemissionen om 2,4 MSEK tidigare i år, kommer Bolaget att äga en aktiemajoritet i Sideline Labs AB med en ägarandel strax över 50 procent. Därtill kommer Bolaget att erhålla löpande intäkter om minst 2 MSEK under en tolv-månaders period för utvecklingsarbete kopplat till Sideline Labs managerspel, med tema amerikansk fotboll. Spelet beräknas lanseras i oktober 2021.  

"Med Sideline Labs-affären tar vi ett stort kliv framåt i Gold Town Games utveckling och lägger grunden för att skapa en spelkoncern med större bredd, fler produkter och ökad intjäningsförmåga. Tillsammans med SLL kommer vi att lansera ett spel som skall tilltala den stora massan av amerikanska fotbollsfans och därmed ha goda förutsättningar att nå stora framgångar på den viktiga nordamerikanska marknaden", kommenterar Pär Hultgren, VD på Gold Town Games AB.

Denna information är sådan som Gold Town Games AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2020-10-12, 09.15 CEST.

Författare Gold Town Games

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.