Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-10-13

HANZA AB: HANZA tecknar avtal med SAMON

HANZA AB (publ) har tecknat ett avtal med SAMON Group AB, världsledande nischleverantör av gasdetektionslösningar för industriella, kommersiella och marina applikationer. Den initiala affären uppgår till cirka 15 MSEK med målsättning att utöka omfattningen till ett större samarbete.

- Vi välkomnar SAMON till HANZA, det är ett intressant företag med en väldigt spännande framtid. Vi ser fram emot att följa deras europeiska expansion, och är övertygade om att vårt "All you need is one"-koncept passar utmärkt för ett företag som vill växa internationellt, säger Veronica Svensson, försäljningschef Skandinavien.

SAMON erbjuder ett brett produktsortiment för detektering av olika typer av gas och relaterade kontrolllösningar, både på land och på den marina sidan. Bolaget ser en ökad efterfrågan inom sina segment, bland annat skapar regleringar en grund för en stabil tillväxt.

Kommentar från SAMON om affären:

- Vi har höga förväntningar på affären med HANZA, givet produktionskapaciteten, teknisk erfarenhet och det geografiska läget. Vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Alexander Larsson, VD för SAMON.

De första leveranserna gjordes under sommaren och serietillverkningen har nu påbörjats.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Stenfors, vd, Tel: +46-70 950 80 70, e-post: erik.stenfors@hanza.com
Veronica Svensson, försäljningschef Skandinavien, Tel: +46-76 888 19 88, e-post: veronica.svensson@hanza.com (erik.stenfors@hanza.com)

Författare Cision