Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-11-20

Hanza stabiliserar situationen

Detta är en betald analys på uppdrag av HANZA Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Hanza har förvärvat finländska Metalliskt samtidigt som den gamla Hanza-verksamhetens båda divisioner har nått positivt rörelseresultat. Ställningen är mycket bättre än tidigare i år.

Tillverkningspartnern Hanza grundades i augusti 2008 och har nu vuxit till en koncern som omsätter omkring 1,5 miljarder kronor och har nästan 1500 anställda. Det senaste stora steget i tillväxten skedde genom förvärvet av den finländska kontraktstillverkaren Metalliset, som bidrar med omsättning, lönsamhet och kompetens.

Samtidigt har Hanza, exklusive Metalliset, börjat återhämta sig – efter en tids förluster uppvisade både divisionerna för mekanik och elektronik nu positivt rörelseresultat. Även exklusive positiva engångseffekter var hela Hanza-koncernen under tredje kvartalet mycket nära break-even i periodens resultat. Det hade uppnåtts ifall Metalliset var konsoliderat för hela perioden.

Hanza kommer fortsätta arbetet med att konsolidera tillverkningsindustrin genom att flytta fabriker till industriella kluster. Målet är att bli en ledande industristrateg som utvecklar moderna tillverkningsstrategier åt kunder och tar del av lösningen genom tillverkning i egna fabriker. Bolaget gör sig samtidigt redo för ett eventuellt byte från First North till Nasdaq OMX Small cap-listan, vilket kan leda till större institutionellt intresse och andra möjligheter framöver.

Vår nuvärdesvärdering av aktien visar på en tydlig uppsida, även utan särskilt aggressiva antaganden kring vinsten. De resulterande värderingsmultiplarna i förhållande till försäljning och vinst betraktar vi som attraktiva. Vi förblir positiva till Hanzas strategi och långsiktiga framtidsmöjligheter.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.