Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-24

HAVSFRUN: LETAR PARTNER FÖR SPAC-INSPIRERAD AFFÄR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Havsfrun har som ambition att göra en strategisk allians med en ny partner, en för övrigt inte helt olik den nya amerikanska börstrenden "SPAC" (Special Purpose Acquisition Company), ett slags skalbolag som används vid börsnoteringar.

Det skriver bolaget i rapporten för det fjärde kvartalet.

"Denna innebär en initial börsnotering av ett väsentligen likvitt bolag som siktar på att, inom 1–2 år från börsnoterad grund, i steg 2 skapa lönsamma strategiska allianser, genom uppköp, samgående eller på annat sätt. Havsfruns bedömning är att vi ligger väl framme i liknande bana, med etablerad historik, likvida tillgångar och nu mer än 6.000 aktieägare. Poängen är att skapa nya aktieägarvärden", skriver bolaget i rapporten.

Havsfrun redovisar ett resultat efter skatt om 4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (1,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:33 kronor (0:14).

Substansvärdet per aktie ökade med 2,6 procent (0,9) under kvartalet.

Substansvärdet per aktie ökade med 0,6 procent under januari. Beräknat substansvärde per aktie den 31 januari 2021 uppgick till 12:96 kronor och det totala substansvärdet till 157 miljoner kronor efter periodens utgång.

En utdelning om 1:50 kronor per aktie föreslås för 2020 (1:50).
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.