Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-25

HEALTHCARE DIREKT: SEB:S TOPPVAL INOM NORDISKA SEKTORN

https://www.youtube.com/watch?v=UG-lLI-LqHg

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av programmet.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt undersöker vi hur välbalanserad en portfölj bestående av SEB:s toppval inom sektorn skulle bli. Bland SEB:s toppval finns sju nordiska bolag, Demant, Getinge, GN Store Nord, Hansa Biopharma, Humana, Nanoform och Novo Nordisk. Vi tittar lite extra på SEB:s köprekommendation för Hansa Biopharma och vad som banken tror ligger i korten under 2021.

I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Isofol Medical och rekommendationen från den oberoende data- och säkerhetskommittén som fick aktien på fall. Även Enzymatica har haft en tuff vecka efter en bedömning om att 2021 blir sämre än 2020 både sett till omsättning och resultat.

I början av veckan meddelade Medivir att bolaget vd Yilmaz Mahshid lämnar sin post av personliga skäl. Aktien svarade med en nedgång på 6 procent under tisdagen.

Oncopeptides blodcancerbehandling Pepaxto, inom en form av multipelt myelom, har inkluderats i riktlinjerna hos National Comprenhensive Cancer Network som är en sammanslutning av 30 cancerkliniker i USA. Aktien steg 4 procent under måndagen.
Författare Direkt-SE