Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-08

HEBA: Heba och Bergsundet planterar startskottet för trygghetsbostäder och hyreslägenheter i Enköping

I veckan var det dags för plantering av blomsterlökar när Heba och Bergsundet firade byggstarten av 62 trygghetsbostäder och 92 hyreslägenheter i nya området Älvdansen i Enköping. Blomsterlökarna får växa i takt med bygget, för att sedan leva vidare på gården när husen står klara. Inflyttning planeras till våren 2023.

Deltog gjorde Ulrika Ornbrant ordförande i plan- och exploateringsutskottet i Enköpings kommun tillsammans med Patrik Emanuelsson, vd på Heba.

- Enköping får nu ett första trygghetsboende och det är verkligen efterlängtat. Enköping har länge behövt en boendeform som vänder sig till äldre och som dessutom kan bidra till flyttkedjor, säger Ulrika Ornbrant ordförande i plan- och exploateringsutskottet i Enköpings kommun.

- Trygghetsbostäder är en form av mellanbostad med hög tillgänglighet för äldre personer. I trygghetsbostäderna läggs stor vikt vid de gemensamma ytorna där umgänge kan skapa social trygghet i vardagen. Det ska vara enkelt att umgås med grannar för den som vill. Trygghetsbostäder är en viktig boendeform som ännu inte fått farten de förtjänar, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

Projektet utvecklas och kommer att slutföras under ledning av Bergsundet. Husen byggs helt i trä med solceller på taket och med innovativt system för att ta vara på värmen i spillvatten. Bygget sker enligt Miljöbyggnad Silver. Gården mellan husen är tillgänglig för alla och planeras med grönska, grillplatser och fina ytor för umgänge. Här kommer finnas parkeringsmöjligheter med elladdstolpar och cykelförråd.

För hyreslägenheterna är investeringsstöd sökt, vilket om det beviljas kan ge möjlighet till fördelaktiga hyror.

Om nya stadsdelen Älvdansen

Älvdansen är en ny stadsdel som växer fram i centrala Enköping, ett stenkast från resecentrum med närhet till grönområden. Här byggs olika typer av bostäder i varierande hushöjder och material. Totalt planeras för 800 bostäder. Älvdansen blir en plats för alla. Här kan familjer, skolungdomar och äldre leva centralt och bekvämt i en lugn och grön miljö genom ett varierat utbud av bostäder, skola och omvårdnadsboende.

Läs mer om området på: Enköping växer (https://vaxer.enkoping.se/enkopings-nya-stadsdelar/alvdansen.html)

För mer information kontakta:

Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB, 08-522 547 50, patrik.emanuelsson@hebafast.se

Författare Cision