Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-17

HEMCHECK: HOPPAS PÅ MINDRE OMFATTANDE AVTAL MED S:T GÖRAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Hemcheck, som tidigare i september meddelade att bolagets avtal med Capio S:t Göran sagts upp, har under de två senaste veckorna haft en dialog med Capio S:t Göran. Hemcheck fortsätter dialogen avseende möjligheten till ett mindre omfattande avtal med sjukhuset.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Anledningen till uppsägningen är att sjukhuset har haft och fortfarande har en ansträngd situation vad gäller pandemin, som belastat personalen generellt och försvårat implementering, vilket har lett till att personalen inte använt systemet så frekvent som förväntat. Detta samtidigt som att resurser har behövt omprioriteras", skriver Hemcheck som hoppas att effekterna av pandemin minskar för att få möjlighet att fortsätta samarbetet med Capio S:t Göran.

"Vi har samtidigt många andra kunddialoger som vi fokuserar på, exempelvis har vi pågående eller planerade kundtester i fler än tio länder och det är positivt att marknaderna nu börjar öppna upp, där till exempel branschmässor börjar genomföras med fysisk närvaro igen", säger Hemchecks vd Joen Averstad.

När Hemcheck i slutet av december 2020 tecknade avtalet med sjukhuset bedömdes det innebära intäkter på cirka 100.000 kronor i månaden. Hemchecks nettoomsättning uppgick under årets första sex månader till 506.000 kronor.
Författare Direkt-SE