Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-31

HEMCHECK: NETTORESULTATET -3,7 MLN KR 2 KV (-3,2)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Hemcheck, som utvecklar och kommersialiserar produkter för upptäckande av hemolys i blodprover, redovisar ett nettoresultat på -3,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-3,2). Per aktie var resultatet -0:19 kronor (-0:20)

Nettoomsättningen under kvartalet låg på 0,3 miljoner kronor (0,1).

Kassaflödet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-3,0) och likvida medel var vid halvårsskiftet 14 miljoner kronor (12,3).

Pandemin fortsatte att påverka Hemcheck likt föregående kvartal.

"Vi hoppas naturligtvis att restriktionerna ska kunna trappas ner i takt med att effekten av vaccineringarna slår igenom. Det finns i dag tecken på att läget förbättras, till exempel att mässor och konferenser åter börjar kunna genomföras med fysisk närvaro under hösten", skriver vd Joen Averstad i rapporten.

Han pekar bland annat också på att bolaget trots pandemin under kvartalet kunde teckna flera viktiga distributionsavtal med partners i Saudiarabien, Bahrain, Irland, Indonesien, samt ett utvärderingsavtal i Förenade Arabemiraten.

Samarbetet med Capio S:t Göran fortsätter.

"Utrullningen av vårt system har gått något långsammare än planerat men vi arbetar men vi arbetar tillsammans med Capio på att höja användningsgraden", skriver Hemcheks vd.
Författare Direkt-SE