Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-13

HEXATRONIC: PREL OMS 535 MLN KR, EBITA 59-64 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hexatronic ger preliminära siffror för det tredje kvartalet som visar på 13 procent försäljningstillväxt och 25-33 procent tillväxt i ebita. Covid-19-pandemin har haft fortsatt negativ effekt, men mindre under tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Hexatronics försäljning har påverkats negativt av covid-19 pandemin under tredje kvartalet och den negativa effekten bedöms till cirka 20-30 miljoner kronor. Nettoomsättningen för tredje kvartalet uppgick preliminärt till cirka 535 miljoner kronor och ebita förväntas uppgå till mellan 59 och 64 miljoner kronor.

Orderstocken vid utgången av kvartalet var 6 procent högre, organiskt, än vid motsvarande tidpunkt föregående år.

"Vi såg i det tredje kvartalet en minskad negativ effekt av covid-19 på vår verksamhet. Det var framförallt i USA vi märkte en negativ effekt genom att kapaciteten hos installatörer minskade. I flera marknader är det fortsatt begränsningar av fysiska kundmöten vilket påverkar oss negativt i framförallt de marknader vi är i uppbyggnadsfas och har behov av att träffa nya kunder", skriver bolaget.

Påverkan från covid-19 för det fjärde kvartalet är svårbedömd. Med ökande smitta i flera länder ser Hexatronic att restriktioner återinförs vilket kan komma att påverka bolagets försäljning negativt.

"I dagsläget bedömer vi dock att vi kommer ha ungefär samma påverkan på vår verksamhet och försäljning, avseende covid-19, som under det tredje kvartalet", skriver Hexatronic.

Hexatronics finansiella ställning är fortsatt stark och planer har utarbetats för att begränsa påverkan på koncernen vid en eventuellt större nedgång i efterfrågan, kommenterar vd Henrik Larsson Lyon.

Hexatronic utvecklar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.