Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-23

HiQ International: Guld till HiQ i European Design Awards 2021

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner guld i European Design Awards med Lux Nemus, en interaktiv projektionsupplevelse och en del av Metsä Groups besökarcenter Pro Nemus.

- Otroligt roligt att Great Apes vinner detta pris! Fantastiskt arbete från teamet och roligt att vi blir uppmärksammade på en europeisk scen, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

[image]

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner guld i European Design Awards med Lux Nemus. Projektet, som består av en samling specialbyggda väggar av Metsä trä, fiber och andra innovativa produkter, är en interaktiv projektionsupplevelse som är en del av besökarcenter Pro Nemus av Metsä Group. Kollagen av produkten har projektioner som gör det möjligt för besökare att interagera med väggarna via en pekskärm. Besökare kan lyfta fram enskilda produkter, utforska och lära sig mer om dem genom unika ljusprojektioner. Kärnan i installationen är att visa hur Metsä Group använder varje del av ett träd så effektivt som möjligt för det syfte som skapar mest värde.

- Vi är glada att ta emot ett till guld i European Design Awards tillsammans med Metsä Group. Det känns extra kul då det är så stor konkurrens i tävlingen, säger Niko Sipilä, Creative Director på Great Apes. 

European Design Awards, eller ED-Awards, har delats ut sedan 2007. Den skiljer sig från andra designtävlingar då juryn består av journalister och kritiker - och inte av kreatörerna själva. Juryn består av en mängd designtidningar från hela Europa.

HiQs Great Apes är en av de mest internationellt prisade digitalbyråerna i Finland har vunnit flera guld i European Design Awards, bland annat för koncept och prototyp för det digitala körkortet tillsammans med det finländska trafiksäkerhetsverket Trafi samt det tidigare projektet Nemus Futurum med Metsä Group. Great Apes har också upprepade utmärkelser i branschledande tävlingar som Webby Awards, Red Dot Design Awards och Eurobest, samt nordiska utmärkelser som Grand One och Grafias "Best of the year".

Läs mer:

https://europeandesign.org/submissions/lux-nemus/

 

Erik Ridman

Chief Marketing Officer
tfn: +46 70-420 00 01
e-post: erik.ridman@hiq.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.