Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-11

HiQ International: HiQ förvärvar tyska digitaliseringskonsulten Scandio

 HiQ siktar på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag, och tar genom att gå in i Tyskland i och med förvärvet av Scandio ett viktigt kliv mot målet. Scandio är ett konsultbolag inom digital transformation baserat i München, Augsburg och Berlin.

- Detta är stort steg för oss och ett viktigt tillfälle i HiQs historia. Nu etablerar vi oss i Tyskland på det bästa av sätt. Scandio står mycket starkt inom digitalisering och har en fantastisk kompetens inom IT, IoT, cloud, digital transformation och agil mjukvaruutveckling - och vi delar samma värderingar när det kommer till att bygga verksamheten på en tydlig företagskultur. Jag vill verkligen välkomna teamet på Scandio till HiQ - tillsammans kommer vi skapa magi, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

[image]

Scandio, med huvudkontor i München, är ett konsultbolag inom digitalisering med fokus på IT, agil mjukvaruutveckling och cloud-teknologi. Scandio är Amazon Web Service-partner samt Atlassian Platinum Solution Partner, och har flera gånger utnämnts till Partner of the Year. Företaget har haft en kraftig utveckling och tillväxt, driven av teknikutvecklingen, sina talangfulla medarbetare och sin unika kultur. Sedan mars 2021 är Scandio ett certifierat Great Place to Work. Scandio är HiQs första steg in i DACH-regionen och blir en viktig del av HiQ-koncernen framgent.

- Vi är mycket glada över att ansluta till HiQ. Vi har de senaste 18 åren byggt ett fantastiskt team av utvecklare, kreatörer och tech-nerds som är passionerade förändrare och moderniserare. Det vi ser i HiQ är en stark kultur och en strategisk match, och genom att ingå i HiQ-koncernen bygger vi ett otroligt attraktivt erbjudande i Tyskland, DACH-regionen och i Norden, säger Christoph Köberle och Christian Koch, grundare av Scandio GmbH.

Scandio lanserades 2003 och har över 100 medarbetare med teknisk kompetens. Företaget är baserat på självorganiserande team med Scandios grundare Köberle och Koch, i stöttande ledarskap. 

- Jag är verkligen glad att välkomna Scandio till HiQ-koncernen. Scandio har en historia av hög och hållbar tillväxt med ett modernt och agilt arbetssätt. Nischen som Scandio har i DACH-regionen i kombination med HiQs djupa tekniska kunskap och starka erbjudanden inom R&D, Business Crititcal IT, integration, innovation, design och kommunikation blir verkligen kraftfullt. Detta är ett betydande steg på vår resa mot att bygga norra Europas ledande tech-konsultbolag, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Mer om Scandio
www.scandio.de

För mer information, kontakta gärna
Erik Ridman, Chief Marketing Officer HiQ
tfn: +46 70-420 00 01
e-post: erik.ridman@hiq.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.