Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

HIQ: PARERAR NEDGÅNG I FORDONSINDUSTRI MED KOSTNADSKONTROLL- VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stora delar av IT-konsultbolaget HIQ:s verksamhet har under andra kvartalet "utvecklats bra med hög effektivitet och bra resultat".

De delar av verksamheten som är kopplade till fordonsindustrin och vissa delar av tillverkningsindustrin utvecklades däremot svagt under perioden. Det parerar bolaget till viss del med god kostnadskontroll, heter det i delårsrapporten.

"Vi har starkt kassaflöde, god kostnadskontroll, vinner affärer och är positionerade för att ta marknadsandelar", sammanfattar HIQ:s vd Lars Stugemo i rapporten.

Under perioden har marknaden varit diversifierad med god efterfrågan inom bland annat offentlig sektor, e-handel och telekom medan fordonsindustrin och tillverkningsindustrin bromsar.

"Det som påverkar oss mest är fordonsindustrins stora permitteringar och tillfälliga neddragningar, och vi konstaterar att många företag har använt statens olika stödprogram på olika sätt. Det påverkar främst våra verksamheter i Göteborg, Stockholm och Linköping", skriver Lars Stugemo.

Efterfrågan på HIQ:s tjänster till bank- och finanssektorn fortsätter även detta kvartal att vara god. Samma gäller inom telekomsektorn. Ett annat område som utvecklas bra är e-handel, uppger bolaget.
Författare Direkt-SE