Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-14

Högre värden i aktien synliga

Detta är en betald analys på uppdrag av Cherry AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Fortsatt mycket höga tillväxtsiffror för Cherry i kv3 2016 imponerar. Med hänsyn till Game Lounge uppskattar vi aktiens substans till 230 kronor (210). Trots en kraftig kursuppgång kvarstår vår köprekommendation.

Cherry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet. Rygg-raden utgjordes länge av restaurangcasino. Numera har fokus flyttats till internet med spelsiter, skapandet av nya spel och affiliate marketing-företag som driver trafik till spelsiterna. Tillväxten för bolagets nätspel har påskyndats av förvärv. Däribland affiliatebolaget Game Lounge och Almor med fokus på tysktalande marknader. Spelutvecklings-bolaget Yggdrasil sticker särskilt ut inom Cherry-koncernen med en årsvis tillväxt på flera hundra procent och EBITDA-marginaler runt 50 procent.

Vi räknar med att Cherry utnyttjar optionen att förvärva resterande 51 procent av ComeOn, en nätspels-operatör med fokus på Skandi-navien. ComeOn väntas omsätta runt 1 miljard kronor helåret 2016.  Det innebär att ComeOn pro forma kommer att stå för cirka 55 procent av den nya större Cherry-koncernens omsättning på cirka 1,8 miljarder kronor för 2016 om bolaget hade kon-soliderats. ComeOn opererar för närvarande sin verksamhet med omkring 25 procent rörelse-marginaler, något som även Cherrys Nätspel har potential att nå. Förvärvet av ComeOn ger ett större positivt resultatarbitrage för Cherry. 

Vi kommer fram till en riktkurs om 230 kronor (210 kr) per Cherry-aktien efter att ha värderat de olika delarna i koncernen och adderat en förvärvspremie. I denna ingår även Game Lounge som särredovisas för första gången.

Kalkylen från ComeOn-förvärvet ser mycket bra ut, även om räntekostnaderna för för-värvet ökat. Något som kompenseras väl genom att ComeOn genererar en EBIT på 260 miljoner kronor 2016 och sannolikt mer 2017.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.