Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-03

HSBC: RESERVERAR 3,8 MDR USD FÖR KREDITFÖRLUSTER 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska banken HSBC - tillgångsmässigt den största i Europa - presenterade ännu en dyster kvartalsrapport för det andra kvartalet.

Påverkan från covid-19-pandemin, och bankens försök att återigen fokusera på sin asiatiska kärnmarknad trots de ökande politiska konflikterna mellan USA och Kina, tyngde resultatet.

Vinsten för den globala brittiska banken med asiatiska rötter föll 96 procent till 192 miljoner dollar. Samtidigt som banken reserverade 3,8 miljarder dollar för kreditförluster i kvartalet, en summa som är sju gånger högre än vad som sågs samma period föregående år.

HSBC har även, likt sina brittiska sektorkollegor, dragit in utdelningarna efter förfrågan från Englands Centralbank (BOE).

Banken kommer att påskynda de tidigare aviserade planerna som tillkännagavs i februari för att effektivisera verksamheten genom att minska arbetsstyrkan med 15 procent av dess 235.000 anställda.

Minskningarna ska ske primärt inom affärsområden och kundrelationer i USA och Europa för att åter fokusera på den mer lönsamma asiatiska marknaden.

HSBC grundades i Hong Kong och Shanghai på 1860-talet och gör det mesta av sin vinst i Hong Kong och Kina.

Banken som fallit drygt 42 procent i år, föll ytterligare 3,4 procent under måndagsmorgonen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.