Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-01

HUMANA: KÖPER OMSORGSBOLAGET FIDELI MED OMS 73 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Omsorgsbolaget Humana förvärvar branschkollegan Fideli, framgår av ett pressmeddelande. Fidelis helårsintäkter uppgick 2020 till cirka 73 miljoner kronor och bolaget har 160 anställda.

Förvärvet av Fideli "stärker Humanas verksamhet inom socialpsykiatri och omsorg för personer med funktionsnedsättning samt kompletterar Humanas erbjudande geografiskt", skriver bolaget.

Betalning sker med kontanta medel och egna aktier. Styrelsen i Humana har därför, med stöd av årsstämmans bemyndigande den 11 maj 2021 och med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, beslutat om överlåtelse av 769.200 egna aktier i Humana.

Fideli Omsorg bedriver omsorgsverksamhet för vuxna. Verksamheten omfattar tio boendeenheter och en daglig verksamhet. Enheterna är belägna i Småland och Stockholmsområdet och ytterligare boendeenheter kommer att startas under 2021 och 2022.

Efter överlåtelsen av samtliga aktier, som sker med omedelbar verkan, kommer verksamheten ingå i Humanas affärsområde Individ och familj.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.