Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-24

Husqvarna AB: Husqvarna Group expanderar erbjudandet inom ytbehandling genom förvärv av Blastrac

Husqvarna Groups Construction division har tecknat ett avtal om att förvärva Blastrac, en ledande aktör inom ytbehandling för den globala bygg- och saneringsindustrin.

"Förvärvet av Blastrac kompletterar och stärker vår organiska tillväxtambition genom att vi expanderar inom kompletterande ytbehandlingslösningar. Vi kan nu erbjuda kunderna ett komplett utbud av lösningar för varje enskilt uppdrag inom ytbehandling," säger Henric Andersson, VD och koncernchef, Husqvarna Group.

Blastracs produktportfölj består av högkvalitativa och effektiva lösningar för kulblästring, fräsning, skrapning, slipning & polering och stoftavskiljning. Blastracs nettoomsättning uppgick till cirka 600 Mkr under de senaste 12 månaderna. Företaget har 380 medarbetare globalt med tillverkning och försäljningskontor i Nordamerika, Europa och Asien. Försäljning sker i över 80 länder.

"Förvärvet syftar till att expandera och stärka erbjudandet till marknaden för ytbehandling. Blastracs verksamhet passar väl in i vår tillväxtstrategi och möjliggör expansion till befintliga såväl som nya kunder. Dessutom bidrar teamet från Blastrac med omfattande produkt- och marknadsexpertis för dessa kompletterande lösningar," säger Karin Falk, President för Construction Division.

Ambitionen är att slutföra förvärvet i slutet av 2020 vilket förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
 

 

För ytterligare information kontakta:
Johan Andersson, Director Corporate Communications & Investor Relations
ir@husqvarnagroup.com;0702-100 451

Husqvarna Group
Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.