Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

HUSQVARNA: RESULTAT I LINJE MED PRELIMINÄR SIFFROR- SAMMANF

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarna, som bland annat tillverkar trädgårdsprodukter, redovisade på torsdagen siffror för andra kvartalet i linje med det preliminära besked bolaget lämnade tidigare i juli med anledning av bättre försäljning än väntat. Den starka efterfrågan har fortsatt under inledningen av det tredje kvartalet.


Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:


I linje med preliminärt besked. Husqvarnas rörelseresultat blev 2.191 miljoner i det andra kvartalet 2020, motsvarande en marginal på 16,3 procent. Det var i linje med de preliminära siffor som bolaget släppte tidigare i juli. Omsättningen uppgick till 13.482 miljoner kronor. Även detta i linje med förhandsbeskedet om 13.500 miljoner. "Vi har upplevt ett extremt volatilt marknadsklimat under kvartalet, från en kraftigt försämrad efterfrågan till en starkt ökad efterfrågan", skriver vd Henric Andersson i rapporten.


Stark efterfrågan fortsatt. Den starka efterfrågan har fortsatt under inledningen av det tredje kvartalet för Husqvarna. "Vi ökar nu gradvis våra investeringar i några av de tidigare pausade strategiska initiativen för att stödja framtida lönsam tillväxt", skriver vd. Det andra kvartalet är normalt det starkaste kvartalet för trädgårdsprodukter och Henric Andersson konstaterat att bolaget nu har passerat toppen för trädgårdssäsongen för i år, liksom tidigare år.


Starkt för Gardena. Bland bolagets affärsområden var det framförallt Gardena och bevattning som stod för den största tillväxten när affärsområdet växte med 24 procent i det andra kvartalet. Ökningen var relaterad till en kraftigt accelererade efterfrågan när marknader öppnade och konsumenter visade starkt intresse för trädgårdsprodukter, skriver Husqvarna.


Men minskning för de andra. Affärsområdena Construction och Husqvarna minskade sin omsättning med 18 respektive 7 procent i kvartalet. För affärsområdet Husqvarna beskrivs början av kvartalet som utmanande men efterfrågan accelererade snabbt när marknaderna gradvis öppnade och tillväxten var stark under juni månad. För Construction började marknaderna återhämta sig mot slutet av kvartalet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.