Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-01

HUSVAGN/HUSBIL:NED I SEPT PGA MATERIALBRIST MEN FORTF POS TREND

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Registrering av husvagnar och husbilar i Sverige visade båda på nedgångar i september 2021, jämfört med september 2020. Bristen på material hos tillverkarna påverkade registreringssiffrorna negativt.

Ackumulerat, januari-september, var det dock fortsatt uppåt för både husvagnar och husbilar.

Det uppger Husvagnsbranschens riksförbund (HRF) i ett pressmeddelande.

"Orderböckerna hos förbundets återförsäljare är välfyllda men hos många är lagren tomma efter sommarens försäljningsframgångar. Bristen på material hos tillverkarna har gjort att påfyllning av nya produkter går något långsammare än normalt", kommenterar Lars Erik Hörmander, ordförande i HRF.

Husvagnsregistreringarna i Sverige var i september 186 stycken, jämfört med 245 motsvarande månad i fjol. Ackumulerat under årets nio första månader har 3.507 husvagnar registrerats, en uppgång med 11 procent från motsvarande period i fjol.

Även husbilsregistreringarna visade under september en minskning, 260 stycken jämfört med 307 i fjol. Hittills i år har det registrerats 4.478 husbilar, en ökning med 30 procent jämfört med motsvarande period i fjol. juni en uppgång, till 738 husbilar (656). Hittills i år har 3.128 husbilar registrerats, en ökning med 58 procent jämfört med i fjol.
Författare Direkt-SE