Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-29

IGRENE: ÅTERUPPTAR DJUPBORRNING, PLANERAR FÖR NYEMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedan Mark- och miljödomstolens upphävt Länsstyrelsens beslut om stopp för fältarbeten inom det så kallade Morafältet återupptar Igrene djupborrningarna och planerar för ytterligare kapitalanskaffning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under tidig höst kommer Igrene att genomföra en publik nyemission med förtur för befintliga aktieägare. Villkoren kommer att presenteras inom kort, heter det.

Syftet med likviden från emission är att dels driva ansökan om utvinnings- och miljötillstånd för en naturgasanläggning i Morafältet avseende flytande naturgas, slutföra borrningarna till cirka 900 meters djup i Produktionsbrunn 2 och 4 med efterföljande produktionstester, förbereda finansieringen av en produktionsanläggning i Morafältet, samt att tillsammans med avtalspartners utveckla möjligheterna att konvertera metangas till vätgas direkt nere i borrhålen utan att åstadkomma några klimatavtryck

"Samtidigt arbetar Igrene med finansieringen av en produktionsanläggning i Morafältet för LNG och för vätgas. Detta kommer som nästa steg i Igrenes utveckling", heter det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.