Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

IMINT: Imint tecknar licensavtal med Bytedance för smartphones

Bytedance Network Technology Co., Ltd, med huvudkontor i Beijing, grundades 2012, och är ett av Kinas större internetbolag, globalt mest känt för varumärket och videoappen TikTok. Avtalet med Imint är inriktat på dotterbolaget Beijing Delta Innovation Technology Co., Ltd, som utvecklar innovativa smartphones, och har bland annat köpt in varumärke och kärnteknik från Smartisan. Licensavtalet omfattar inledningsvis enbart kärnfunktioner som videostabilisering och reducering av rörelseoskärpa från produktfamiljen Vidhance. Avtalet löper under tre år och innefattar också en mindre del för integrationsverktyg (Software Development Kit), support och underhåll.

Imints förhoppning är att kunden kan komma att lansera de första produkterna med Vidhance under andra halvåret 2020. Då intäkter från avtalet till stor del baseras på antalet levererade enheter från kunden, vilket är utanför Imints kontroll, så kan inte ett kvantifierbart ordervärde anges.Imint gör dock bedömningen att försäljningsvolymerna initalt kommer vara begränsade, och därmed påverka Imints omsättning i mindre omfattning.

Andreas Lifvendahl, VD, kommenterar:

"Med detta avtal fortsätter vi att förstärka vår starka position på den dynamiska kinesiska smartphonemarknaden. Det är också glädjande att vi med detta smartphoneinriktade avtal bygger en affärsrelation med Bytedance, som är en stark global kraft inom videoplattformar."

Denna information är sådan information som IMINT är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juni 2020.

Författare IMINT

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.