Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-13

Indutrade AB: Indutrade förvärvar brittisk tillverkare av förstärkningsprofiler för uPVC-fönster och dörrar

Indutrade har den 10 december 2021 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska bolaget North West Metal Sections Ltd (NW Metal Sections), nwmetalsections.co.uk, med en årsomsättning om cirka GBP 21 miljoner (SEK 245 miljoner). Avtalet tecknades efter marknadens stängning.

NW Metal Sections är en ledande tillverkare av förstärkningsprofiler av stål inom marknaden för uPVC- (oplastad polyvinylklorid) fönster och dörrar i Storbritannien. uPVC-fönster är den vanligaste typen av fönster som säljs på den brittiska marknaden. Det breda sortimentet omfattar både standardiserade och kundanpassade profiler, samtliga anpassade till uPVC-fönster- och dörrsystem. Med bred teknisk expertis har företaget i över 10 år tillverkat de högkvalitativa förstärkningsprofilerna i sitt flexibla produktionssystem. Kunderna, som till största del är brittiska, omfattar såväl systemintegratörer som lokala och nationella tillverkare av uPVC-fönster och dörrar. NW Metal Sections har 90 medarbetare och en modern produktionsanläggning i Skelmersdale, nära Manchester, Storbritannien.

"NW Metal Sections är ett av Storbritanniens främsta företag inom nischen förstärkningsprofiler till fönster- och dörrsystem. Med en företagskultur som präglas av innovation, hög teknisk kompetens och nära kundrelationer passar de perfekt i Indutrade-koncernen. De organiska tillväxtmöjligheterna är verkligen intressanta då efterfrågan på energieffektiva uPVC-fönster konstant ökar, drivet både av en stark marknad för nyproduktion av hus och ökade renoveringar. Dessutom pågår etablering inom växande segment som till exempel monteringsprofiler till solenergiapplikationer," säger Bo Annvik, VD och koncernchef på Indutrade.

Tillträde ägde rum den 10 december och NW Metal Sections kommer att ingå i Indutrades affärsområde UK. Förvärvet är Indutrades 17:e under 2021 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 13 december 2021

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef
Tel: 08 703 03 00

Författare Cision