Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-05

Inför rapport, Coor: "Goda avkastningsutsikter efter överdrivet kursfall"

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Förlorat kontrakt i Norge har tyngt aktien

Efter ännu en positiv rapportöverraskning såg Coor ut att gå mot en mer bestående uppvärdering efter niomånadersrapporten i november. I princip hela den uppgången raderades emellertid snabbt ut när Coor i början av januari meddelade att norska oljejätten Equinor inte förlänger kontraktet avseende bolagets kontorssiter. Avtalet är värt cirka 500 miljoner kronor årligen, motsvarande cirka 5 procent av Coors omsättning. Avtalen med Equinor rörande produktionssiter och offshore berörs inte.

God kundlojalitet över tid

Det är förståeligt att Coor-aktien fallit på det tappade kontraktet, men vår bild är att magnituden varit i överkant. Coors IFM-affär rymmer flera stora kontrakt med bolag som Volvo, Ericsson och SAS, och då blir det givetvis kännbart vid kundtapp. Viktigare att fokusera på är att Coors kundlojalitet över tid varit riktigt god med en avtalsförnyelsegrad på 90 procent. Sådana här kundtapp är alltså sällsynta och Coor är dessutom av hävd duktiga på att justera kostnadskostymen vid förlorade affärer/minskad efterfrågan. I fallet Equinor ska dessutom tilläggas att offshore-delen, värd knappt 200 miljoner kronor, förlängdes i fjol med tre år och löper till sommaren 2023.

Sänkt riktkurs – men värderingen fortsatt attraktiv

Vi har justerat ner våra prognoser för 2021–2022 efter det förlorade kontraktet med Equinor. Aktien handlas nu till historiskt sett låga multiplar vid ev/ebita 12 respektive ett justerat p/e-tal vid drygt 14. Direktavkastningen framåtblickande är klart attraktiv kring 7 procent. Aktien är prissatt för bara cirka 1 procents årlig utdelningstillväxt framåt, vilket framstår som väl pessimistiskt även om det finns frågetecken kring bolagets förmåga att fortsätta öka vinsten med goda 9 procent per år i en post-covid-värld. Givet sänkta prognoser och något större osäkerhet sänker vi vår riktkurs till 80 kronor (89), men ser fortsatt attraktiv risk/reward i aktien.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.