Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-02-07

Inför rapport Coor: Något nedjusterade förväntningar på kv4-rapporten.

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management AB utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2019 den 12 februari. Vi har justerat ned våra förväntningar något då uppstarten av det Danska poliskontraktet påverkar negativt på kort sikt. Efter stark aktieutveckling sänker vi till behåll med riktkurs 89,7 kronor. 

Det blir troligen inte några stora överraskningar i rapporten för det fjärde kvartalet 2019. Koncernen fortsätter att utvecklas väl, dock har vi justerat ned tillväxten något i kvartalet samt justerat ned vår förväntan på den justerade EBITA marginalen då det Danska poliskontraktet påverkar negativt under det fjärde kvartalet samt även under det första halvåret 2020.

Totalt sett är tillväxten fortsatt god även om jämförelsetalen förstås är fortsatt utmanande från föregående år.Vi bedömer att det inte heller, precis som för det tredje kvartalet, kommit ytterligare några större rörliga volymer under det fjärde kvartalet 2019. Särskilt som vintern in norden har varit ytterst mild.

Vad vi erfar har bolaget inte sett någon direkt påverkan från en svagare konjunktur och bolaget fortsätter att teckna nya kontrakt, nu senast ett IFM avtal med Borealis som är värt 100 miljoner per år.

Vi har fortsatt god tilltro till tillväxten då vi erfar att signalerna från marknaden är fortsatt positiva. Vi tror inte att en konjunkturavmattning kommer att drabba bolaget speciellt hårt även om det självklart inte är helt opåverkat. Kassaflödet bör jämförelsevis med kv4/2018 vara bra då detta kvartal påverkades negativt av en utbetalningsmiss. Aktien har haft en positiv utveckling sedan början på december och har i stort sett nått vår riktkurs straxt under 90 kronor. Vi sänker därför rekommendationen till behåll inför rapporten med en riktkurs på 89,7 kronor.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.