Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-09

Inför rapport, Coor: Överdriven oro över vd-byte skapar köpläge

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Underpresterat rejält efter aviserat vd-byte

Sedan Coor i början av maj aviserade att vd Mikael Stöhr lämnar bolaget har aktien underpresterat kraftigt mot börsen (-4,2% vs. +11,4%). Givet den fina utvecklingen under Stöhrs tid vid rodret är det förståeligt att marknaden ser en ökad osäkerhet framåt, särskilt som avhoppet kommer i dramatiska tider med covid-19-pandemin. Samtidigt är Coor ett starkt decentraliserat företag, och att nya vd:n AnnaCarin Grandin är en internrekrytering som gjort ett mycket bra jobb med Coors största och mest lönsamma marknad Sverige, gör att kursutvecklingen efter det aviserade vd-bytet framstår som en överreaktion. Coors strategiska inriktning ligger också fast, vilket Grandin var tydlig med i en intervju med Dagens Industri i slutet av juni. 

Goda kostnadskontrollen från Q1 väntas bestå

Coors första kvartal kom in klart bättre än befarat med bara cirka 15 miljoner kronor i negativ effekt från covid-19-pandemin. Givet de statliga permitteringssystemen och bolagets bevisade förmåga att snabbt sänka kostnaderna är det troligt att andra kvartalet blir mindre dramatiskt än vi tidigare befarat. Volymerna lär falla kraftigt, men den goda kostnadskontrollen talar för att lönsamheten upprätthålls relativt väl. Vi räknar med att Coors omsättning viker med drygt 11 procent och att bolagets justerade ebita-marginal faller till 4,3 procent (5,5 procent). 

Balansräkningsrisk mer eller mindre överspelad

När covid-19 bröt ut såg vi en risk att Coors relativt höga skuldsättning skulle kunna bli ett problem. Efter ett övertygande första kvartal, med betydligt lägre resultattapp än väntat och med ett starkt kassaflöde, samt inställd utdelning för 2019, framstår den oron alltmer som obefogad. Coor kommer under 2020 att kunna amortera på nettoskulden och är till våren 2021 sannolikt tillbaka i gammal god form: som ett stabilt tillväxtbolag vars starka kassaflöden och låga investeringsbehov borgar för generösa utdelningar. På våra uppdaterade prognoser handlas aktien till ev/just. ebita 13,5 respektive en direktavkastning på 6,0 procent för 2021. Det är attraktiva multiplar givet Coors starka position och goda tillväxtutsikter på den nordiska IFM-marknaden. Vi upprepar riktkursen på 75 kronor inför Coors Q2-rapport som redovisas fredagen den 17 juli. 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.