Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-03

Instalco etablerar sig i Sundsvall

Miljöventilation arbetar inom värme och ventilation, både med projektering och installation samt service och underhåll. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner.

- Sundsvall och den delen av östkusten har länge varit en vit fläck för oss. Med Miljöventilation tar vi plats i ett viktigt geografiskt område och på en spännande marknad. Inom ventilation börjar vi nu täcka större delar av de viktiga marknaderna i norr och etableringen i Sundsvall är ett första steg i ambitionen att bli multidisciplinära i området, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Miljöventilation arbetar i första hand i Sundsvall men även i området kring Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Bolaget som bildades 2008 har 23 anställda och har med sin personal långvarig erfarenhet från el-, värme- och ventilationsbranschen. Kunderna består främst av fastighetsbolag, landsting, kommun och byggentreprenörer.

 - Vi har alltid haft kunden i centrum och att bli en del av Instalco kommer att både gynna oss och våra kunder. Vi ser fram emot att ta del av nätverket i Instalco och sprida verksamheten längs Norrlandskusten, säger Ulf Hallvede, vd i Miljöventilation.

Miljöventilation täcker de flesta behov inom luftbehandling och styr- och reglerteknik främst för vårdlokaler, skolor, kontorsfastigheter, affärslokaler samt övriga offentliga och kommersiella lokaler.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Miljöventilation i Mellannorrland AB med tillträde 2 jun.

 

För ytterligare information:

Johan Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Norr
070-566 91 23, johan.larsson@instalco.se

Fredrik Trahn, Kommunikations- och IR-ansvarig
070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag som inom el, VS, ventilation, kyla och industri. Vi utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 70-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se
 

Författare Instalco