Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-03

Instalco etablerar sig i Sundsvall

Miljöventilation arbetar inom värme och ventilation, både med projektering och installation samt service och underhåll. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner.

- Sundsvall och den delen av östkusten har länge varit en vit fläck för oss. Med Miljöventilation tar vi plats i ett viktigt geografiskt område och på en spännande marknad. Inom ventilation börjar vi nu täcka större delar av de viktiga marknaderna i norr och etableringen i Sundsvall är ett första steg i ambitionen att bli multidisciplinära i området, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Miljöventilation arbetar i första hand i Sundsvall men även i området kring Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Bolaget som bildades 2008 har 23 anställda och har med sin personal långvarig erfarenhet från el-, värme- och ventilationsbranschen. Kunderna består främst av fastighetsbolag, landsting, kommun och byggentreprenörer.

 - Vi har alltid haft kunden i centrum och att bli en del av Instalco kommer att både gynna oss och våra kunder. Vi ser fram emot att ta del av nätverket i Instalco och sprida verksamheten längs Norrlandskusten, säger Ulf Hallvede, vd i Miljöventilation.

Miljöventilation täcker de flesta behov inom luftbehandling och styr- och reglerteknik främst för vårdlokaler, skolor, kontorsfastigheter, affärslokaler samt övriga offentliga och kommersiella lokaler.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Miljöventilation i Mellannorrland AB med tillträde 2 jun.

 

För ytterligare information:

Johan Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Norr
070-566 91 23, johan.larsson@instalco.se

Fredrik Trahn, Kommunikations- och IR-ansvarig
070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag som inom el, VS, ventilation, kyla och industri. Vi utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 70-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se
 

Författare Instalco

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.