Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-31

INTERVACC: RESULTATET EFTER SKATT BLEV -6,2 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Intervacc, verksamt inom djurhälsa, redovisar ett resultat efter skatt på 6,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-5,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:13).

Rörelseresultatet blev -6,1 miljoner kronor (-5,8).

Nettoomsättningen uppgick till 1,8 miljoner kronor (1,6).

Den 17 juni rekommenderade europeiska läkemedelsmyndigheten EMA att Strangvac, ett vaccin mot infektionssjukdomen kvarka som drabbar hästar, godkänns för försäljning och marknadsföring i Europa och knappt två månader senare beviljade EU-kommissionen marknadsföringstillstånd.

"Efterfrågan på kritiskt produktionsmaterial för vaccintillverkning är hög och den globala logistikkedjan är ansträngd på grund av covid-19. Vi ser framför oss en ansvarsfull lansering där vi säkerställer att vi kan möta efterfrågan i de länder där vi först lanserar. Vi planerar att lansera under fjärde kvartalet i år", skriver vd Andreas Andersson i rapporten.

Bolaget upplever att efterfrågan på vaccinet redan är mycket stor och bedömer att användningen av kvarkavaccin kommer att komma upp i nivå med de mest spridda hästvaccinen till exempel vaccin mot hästinfluensa.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.